Natuurinclusief wonen

Lohmann toren

De ontwerpstudie voor de Savornin Lohmanntoren is ca 21.000 m2 groot en bestaat uit een aantal type woningen met mooie terrasvormige balkons.

Functie:
woningen

Opdrachtgever:
Schouten Bouw

Locatie:
Den Haag

Status:
studie

Op de locatie van een voormalig garagebedrijf aan de Savornin Lohmannlaan is de toren gelegen. De locatie ligt tegen de nieuwe herontwikkeling van een groot kantoorgebouw aan en vormt een heldere overgang van de hoge gebouwen rond het Savornin Lohmannplein naar de verderop gelegen lagere bouwblokken.

De plint van het woongebouw wordt gevormd door een groene heuvel waarin het parkeren is opgenomen. Woningen in het laagbouwdeel direct op de parkeerheuvel hebben een groene tuin als buitenruimte. De overige woningen hebben een groot dakterras op het dak van de ondergelegen buren. Het complex kijkt uit richting zee en ligt precies op de as die de Nieuw Waldeck en de Rozenbuurt verbindt met de Vogelbuurt.

Gerelateerde projecten

Benieuwd naar een verhaal over architectuur waar je gelukkig van wordt?

neem contact op